731 529 710

25. 11. 2017

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Václav Šilha
    http://www.photo-silha.cz

    S fotoaparátem v ruce už procestoval všech 6 kontinentů včetně Antarktidy. Pravidelně publikuje u nás i v zahraničí. Jeho snímky byly zveřejněny např. v BBC Wildlife Magazine, National Geographic a v dalších titulech napříč celým světem. S jeho tvorbou se mohou pravidelně setkávat návštěvníci různých fotografických výstav a přednášek. Je držitelem druhé ceny v rámci novinářské…

    Václav Šilha
  • Daniel Řeřicha

    Daniel Řeřicha
    http://www.danielrericha.cz/

    Pochází z podhůří Krušných hor a aktivně fotografuje od roku 2004. Považuje se za krajináře a donedávna byly jeho hlavní doménou barevné fotografie. V poslední době, však čím dál raději, fotí černobílé minimalistické snímky krajiny či architektury, které jej oslovují stále více. Na jeho fotografie můžete narazit na výstavách, v kalendářích nebo časopisech, vydávaných v různých…

  • Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

    Andrej Macenauer
  • Antonín Lavrenčík

    Antonín Lavrenčík
    http://business-portret-praha.cz

    Jeho služeb s oblibou využívají umělci, herci i politici. Klade důraz na vnitřní náboj portrétu, noblesní prezentaci portrétovaného a zejména na precizní a důmyslné svícení. Portrétní fotografii vyučuje v Ateliéru v továrně. Dále vede workshopy ve Fotoinstitutu. Jeho práci najdete na https://www.ateliervtovarne.cz a www.business-portret-praha.cz.

  • Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

    Pavel Bokr
  • Helena Macenauerová

    Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

  • Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

    Kamil Varga
  • Roman Šimek

    Roman Šimek
    https://www.facebook.com/roschiphotographyanimals/?fref=ts

    Aktivněji začal fotografovat pred rokem poté, co absolvoval rekvalifikační kurz ve Fotoinstitut.cz. V současné době se zabývá jak fotografováním zvířat, tak portrétní fotografií. Zvířata fotografuje zejména v českých ZOO. Svým snímkem GORILY Richarda ze ZOO Praha uspěl v soutěži fotografů přírody CZECH NATURE PHOTO 2017, kde vyhrál kategorii "Zvířata v lidské péči".

  • Petr Macenauer
    https://fotoinstitut.cz

    Petr Macenauer je lektorem kurzů FotoInstitut.cz. Zároveň je spoluorganizátorem fotoexpedic Japonsko a USA, kde uplatňuje své jazykové znalosti japonštiny a angličtiny. Fotografii studoval na VOŠ MICHAEL a mezi jeho největší úspěch patří účast na Cannes Roger Hatchuel Academy, kde prezentoval svoji školu v oboru reklamní fotografie.

    Petr Macenauer
  • Michael Jurák

    Michael Jurák
    https://nikonskola.cz

    Dlouholetý, nadšený fotograf se zájmem o digitální i klasickou fotografii. Patří mezi špičkové odborníky na fototechniku značky Nikon. V této společnosti také pracuje jako školitel. Pravidelně přednáší na tiskových konferencích, kde profesionálům a novinářům prezentuje novinky ze světa fototechniky Nikon. Vede kurzy fotografování a workshopy pro začínající i pokročilé…

  • Jakub Súkeník
    https://jakubsukenik.wixsite.com/kubaphoto

    Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

    Jakub Súkeník
  • Richard Černohorský

    Richard Černohorský
    HTTP://WWW.richardcernohorsky.eu

    Fotografuje od roku 2010. Prošel hodně žánry, ale nejvíc ho uchvátila astrofotografie. Stále ho fascinuje, co vše sa dá na obloze skrz fotoaparát vidět. Dnes je spolupracovníkem Štefánikovo hvězdárny v Praze či lektorem Nikon školy.

  • Petr Koritina
    https://www.fotoaparat.cz/clanky/autor/6177/

    Fotograf a technický redaktor serveru FotoAparát.cz, vystudoval MFF UK a je i lektorem workshopů FotoInstitut.cz. Svou tvorbu zaměřuje jak na recenze digitálních zrcadlovek, tak kompaktních fotoaparátů.

    Petr Koritina
  • Pavla Piťhová

    Pavla Piťhová

    Naučila se fotografovat v kurzech Fotoinstitut.cz a absolvovala s ním 5 fotoexpedic, z toho 3 do oblasti Himálaje. Krajina vysokých hor, jejich majestátnost a klid se stala její láskou...

  • Pavel Macenauer
    http://www.macenauer.com

    Odborník na postprodukci a vývojář softwaru pro zpracování obrazu a počítačové vidění. Občasně i lektor FotoInstitut.cz a redaktor časopisu FotoAparát.cz. Ve volném čase se věnuje cestování a fotografii.

    Pavel Macenauer
  • Jan Dobrovodský

    Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

  • MGA. Aleš Jungmann

    Známý český fotograf architektury, věnuje se i fotografii krajiny a dříve dokumentu. Aleš je také profesionálním pilotem dronů, které využívá k zachycení netradičních snímků z ptačího pohledu.

    MGA. Aleš Jungmann
  • Tomáš Lébr

    Tomáš Lébr
    http://www.efeb.cz/

    Profesionální fotograf převážně z oblasti módy a portrétu. Pro zábavu fotografuje zanikající objekty kladenských hutí a dolů. Velká část fotografií vznikla v noci pomocí dosvětlování barevných světel.

  • Aleš Radikovský
    http://radikovo.com

    Programátor, fotograf, absolvent ČVUT. Fotografuje již od dětství, oblíbenými tématy jsou portrét, akt a horské scenérie, za kterými vyráží pravidelně do vysokých hor. Úpravám fotografií v Adobe Photoshop i Adobe Lightroom se věnuje detailně již více než 10 let.

    Aleš Radikovský
  • Pavel Šerý

    Pavel Šerý
    http://www.canon.cz

    Produktový specialista na foto a video techniku ze společnosti Canon, kam nastoupil někdy po druhé světové válce.

  • Martin Hájek

    Zkušený fotograf, novinář a lektor fotografických kurzů. Od roku 2011 je fotografem na volné noze. Posledních 5 let se zabývá zpracováním fotografií pro tisk a velkoformátovým tiskem. Aktuálně působí ve společnosti Megapixel jako komunitní specialista.

    Martin Hájek
  • Jan Kupčík

    Jan Kupčík
    https://jankupcik.cz/

    Jako produktový manažer v čele vývojového týmu Zoner Photo Studia pomáhá programátorům porozumět požadavkům zákazníků a formovat podobu nových funkcí. Fotografováním žije už dobře přes dvacet let a postupně se od míchání vývojek v koupelně dostal až k míchání křivek u počítače. Zachycování lidí a jejich příběhů jej přivedlo k fotografování svateb, které jej udržují ve stavu…

  • Milan Hospodka
    https://500px.com/milann88

    Milan Hospodka se o fotografii zajímá od dětství. Vyhrál opakovaně 1. místo v soutěži pro střední školy FotoAkademie.cz. Je redaktorem FotoAparát.cz, kde recenzuje fotografické publikace.

    Milan Hospodka

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Tomáš Lébr

Tomáš Lébr

Profesionální fotograf převážně z oblasti módy a portrétu. Pro zábavu fotografuje zanikající objekty kladenských hutí a dolů. Velká část fotografií vznikla v noci pomocí dosvětlování barevných světel.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz