731 529 710

28. 11. 2015

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Robert Vano
    http://www.robertvano.cz

    Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

    Robert Vano
  • Tomki Němec

    Tomki Němec
    http://tomkinemec.photoshelter.com

    Tomki patří k předním českým dokumentaristům a fotoreportérům. V 90.letech byl osobním fotografem prezidenta Václava Havla a vydal autorskou knihu z Havlova prvního prezidentského období. Dvakrát byl oceněn v soutěži World Press Photo. Publikoval v řadě českých i zahraničních periodik. Námětem jeho černobílých fotografií bývá „obyčejný“ člověk ve svých každodenních situacích.

  • Lenka Hatašová
    https://www.facebook.com/LenkaHatasovaPhotography

    Lenka Hatašová prošla s fotoaparátem v ruce válečným bojištěm na Balkáně či tenisovými kurty slavného grandslamu. Svět reportáží a dokumentaristiky opustila v 90.letech, kdy začala fotografovat pro média známé osobnosti kultury, sportu či politiky. Věnuje se výhradně stylizovanému portrétu a její fotografie zdobí titulní stránky magazínů, obaly desek českých zpěváků ad.

    Lenka Hatašová
  • Petr Bambousek

    Petr Bambousek
    http://www.sulasula.com

    Petr se zaměřuje výhradně na fotografii zvířat a přírody. Za tím účelem podniká každý rok řadu výprav zejména do tropických krajin. Snaží se lidem přiblížit rozmanitost přírody jako celku, takže se věnuje širokému spektru motivů od makra přes ptactvo až po velká zvířata. Pro jeho tvorbu jsou typické čisté a nápadité kompozice, které získaly celou řadu ocenění v těch…

  • Tomáš Lébr
    http://www.efeb.cz/

    Tomáš Lébr je profesionální fotograf začínající na cyklistice odkud se uchýlil do atelierů k portrétni a módni fotografii. Industriálni tématika ho zaujala jako výzva po dobrodružství a prozkoumávaní opuštěných prostor hutí a dolů. Snaží se mizíci místa zachycovat s výtvarnym prvkem, at’ už používani barev, světel nebo neobvyklých úhlu.

    Tomáš Lébr
  • Andrej Macenauer

    Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

  • Pavel Krásenský
    http://www.macrophotography.cz

    Více než 20 let se věnuje bezobratlým, za kterými jezdí po celém světě. Fotografuje především hmyz a zachycuje vzácné okamžiky z jeho života. Nejčastěji se před jeho objektivem objevují brouci, pavoukovci a blanokřídlí. Řadu let lektoruje fotografické kurzy Fotoinstitutu na Šumavě i makro workshopy v okolí Chomutova, kde žije. V současné době používá CANON EOS R.

    Pavel Krásenský
  • Pavel Bokr

    Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

  • Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

    Kamil Varga
  • Jakub Súkeník

    Jakub Súkeník
    https://jakubsukenik.wixsite.com/kubaphoto

    Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

  • Petr Koritina
    https://www.fotoaparat.cz/clanky/autor/6177/

    Fotograf a technický redaktor serveru FotoAparát.cz, vystudoval MFF UK a je i lektorem workshopů FotoInstitut.cz. Svou tvorbu zaměřuje jak na recenze digitálních zrcadlovek, tak kompaktních fotoaparátů.

    Petr Koritina
  • Jan Dobrovodský

    Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

  • Stanislav Daniš

    Cestovatel a fotograf. Standa se specializuje především na fotografování islandské krajiny. Island navštěvuje minimálně dvakrát za rok a tak v jeho portfoliu najdete Island v zimě i v létě, ale i polární záře, sopku chrlící lávu, papuchalky... Jeho vášní je astronomie a astronomické noční snímky.

    Stanislav Daniš
  • Milan Šusta

    Milan Šusta
    http://www.milansusta.cz

    Milan Šusta vystudoval fakultu žurnalistiky UK a školu výtvarné fotografie LK FAMU. 20 let pracoval jako fotoreportér v novinách a obrazové agentuře. V posledních letech spolupracuje s nakladatelskými domy při tvorbě knih. Ve svém atelieru úspěšně fotografuje nerosty a minerály a je členem Asociace profesionálních fotografů ČR a lektorem Fotoinstitutu.

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Pavel Krásenský

Pavel Krásenský

Více než 20 let se věnuje bezobratlým, za kterými jezdí po celém světě. Fotografuje především hmyz a zachycuje vzácné okamžiky z jeho života. Nejčastěji se před jeho objektivem objevují brouci, pavoukovci a blanokřídlí. Řadu let lektoruje fotografické kurzy Fotoinstitutu na Šumavě i makro workshopy v okolí Chomutova, kde žije. V současné době používá CANON EOS R.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz