731 529 710

2. 4. 2016

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Sára Saudková
    http://www.saudek.com/cz/sara/uvod.html

    Sára Saudková fotografuje převážně akty. Po technické stránce se jedná hlavně o klasické, černobílé fotografie snímané na střední formát. Její tvorba je ovlivněna tvorbou Jana Saudka, u kterého - jak sama říká - se vyučila, neboť není lepší školy. Věnuje se výhradně volné tvorbě – inscenovanými fotografiemi dokumentuje svůj soukromý život - loučení a čekání a to mezi tím:…

    Sára Saudková
  • Jan Šibík

    Jan Šibík
    http://www.sibik.cz/

    Fotoreportér Jan Šibík je známý svými fotografiemi z válečných konfliktů, podnikl přes dvě stě cest do všech koutů světa. Je držitelem třetího místa v kategorii Sportovní příběhy v soutěži World Press Photo, dvakrát získal hlavní cenu Czech Press Photo. Je laureátem Ceny 1. června, kterou uděluje město Plzeň za šíření myšlenek demokracie a obhajobu lidských práv.

  • Dan Vojtěch
    http://www.danvojtech.cz

    Dan je mladý kreativní fotograf se zaměřením na fotografii extrémních sportů a lifestyle fotografii. V roce 2006 vyhrál foto soutěž Nikon Talent a o rok později vyhrál profesionální Nikon Pro No.1. Tím začala dlouhodobá spolupráce s firmou Nikon. Že je fotografem na světové úrovni dokazuje i fakt, že se mu podařilo dostat do prestižního mezinárodního teamu Red Bull Photofiles.

    Dan Vojtěch
  • Andrej Macenauer

    Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

  • Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

    Pavel Bokr
  • Helena Macenauerová

    Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

  • Vojtěch Kubec

    Fotografování je pro Vojtu velkou vášní, stejně tak jako jeho kapela a muzika. Proto rád fotí koncerty, kde se cítí jako ryba ve vodě. Snaží se tyto dva světy - fotografování a hudbu propojit a zachytit tak jedinečnou atmosféru, nejvýstižnější okamžik na pódiu, emoce, ale také udělat pěknou vzpomínku kapele a jejím fanouškům.

    Vojtěch Kubec
  • Kamil Varga

    Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

  • Ondřej Záruba
    http://www.zarubafoto.cz

    Ondra je úspěšný podnikatel, cestovatel a vášnivý fotograf rychlých soutěžních vozů. Je velkým fanouškem motorismu a závodních rallye. Letos již počtvrté projel celou Rally Dakar v novinářském autě jako fotograf, odkud si přivezl tisíce záběrů. Nejraději má ty, kde se auta ztrácejí v gejzírech vody nebo kde víří oblaka písku. Říká, že Dakar je peklem, do kterého se rád vrací.…

    Ondřej Záruba
  • Martin Kozák

    Martin Kozák
    http://www.martinkozak.com

    Martin Kozák se fotografii intenzivně věnuje od roku 2005, z toho posledních pět let prakticky výhradně sportu. Za tu dobu se zúčastnil více než 600 sportovních akcí všech velikostí a významů. Nevyhýbá se žádnému sportu a za svůj největší fotografický zážitek považuje dvojnásobnou účast na nejtěžším etapovém motoristickém závodě Dakar rally v roce 2015 a 2017, kde působil jako…

  • Martin Lukeš
    http://www.megapixel.cz/fotograf/76289

    Martina Lukeše můžete znát coby autora mnoha článků v Magazínu Megapixel, nebo také jako lektora kurzů. Martin se focení věnuje doslova na plný úvazek, tedy nejen v práci, ale i o svém volném čase. Je to jednoznačně jeho největší záliba, koníček a možná by se dalo říci, že i poslání.

    Martin Lukeš
  • Michal Křenek

    Michal Křenek
    http://krenekmichal.eu

    Michal pracuje ve společnosti Megapixel a fotí více jak 10 let především sport. Jeho cílem je přinést nový, kreativní pohled na fotografii. Silnou stránkou jeho fotografií je zachycení momentu, atmosféry a nálady. Můžete jej potkat na klasickém i pozemním hokeji, atletice i na takových sportech, jako je šerm.

  • Miloslav Riegl
    http://www.fotoriegl.cz

    Vystudoval ČVUT a Pražskou fotografickou školu. Zpracování barevné fotografie se věnuje od r.1984. Jeho touha dělat velkoformátové fotky v nejlepší možné kvalitě, ho dovedla z laboratoře od zvětšováku DURST L200 až k digitálním technologiím ZBE Chromira, které znají i v NASA. Profesionálně zhotovuje fotografie na velkoformátových osvitkách Chromira s využitím color managementu.

    Miloslav Riegl
  • ing. Antonín Charvát

    ing. Antonín Charvát
    http://www.eizo.cz

    Přednášky Antonína Charváta můžete znát z nejrůznějších výstav, veletrhů a kurzů. Díky vysoké odbornosti a mnoha zkušenostem vám pomůže řešit vaše požadavky na precizní zobrazování, správu barev a další činnosti, které povedou k zajištění komfortní a produktivní práci v oblasti grafiky a fotografie. Je generálním manažérem společnosti EIZO pro Českou a Slovenskou republiku.

  • Jan Berghauer
    http://berghauer.cz/

    Profesionální fotograf, který se zaměřuje zejména na inscenovanou portrétní a reklamní fotografii. Své znalosti si rozšiřoval již za studií a především pak během své stáže v londýnské agentůře pod vedením fotografa Victora de Mello. Zde se také začal intenzivně zajímat o videotvorbu s využitím DSLR (se svým týmem se umístil na 1. místě v Young Creative Chevrolet – 2011 Art…

    Jan Berghauer
  • Jakub Súkeník

    Jakub Súkeník
    https://jakubsukenik.wixsite.com/kubaphoto

    Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

  • Petr Koritina
    https://www.fotoaparat.cz/clanky/autor/6177/

    Fotograf a technický redaktor serveru FotoAparát.cz, vystudoval MFF UK a je i lektorem workshopů FotoInstitut.cz. Svou tvorbu zaměřuje jak na recenze digitálních zrcadlovek, tak kompaktních fotoaparátů.

    Petr Koritina
  • Jan Dobrovodský

    Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

  • Jakub Valdivia

    Jakub Valdivia je mladý fotograf, jemuž nadšení a tvrdá práce otevřela dveře do profesionální sféry. Věnuje se převážně reportážní a sportovní fotografii, která vychází z jeho nadšení pro aktivní život a zdravý životní styl.

    Jakub Valdivia
  • Milan Šusta

    Milan Šusta
    http://www.milansusta.cz

    Milan Šusta vystudoval fakultu žurnalistiky UK a školu výtvarné fotografie LK FAMU. 20 let pracoval jako fotoreportér v novinách a obrazové agentuře. V posledních letech spolupracuje s nakladatelskými domy při tvorbě knih. Ve svém atelieru úspěšně fotografuje nerosty a minerály a je členem Asociace profesionálních fotografů ČR a lektorem Fotoinstitutu.

  • Michal Tvrdík
    http://www.michaltvrdik.com

    Rodilý Pražan nejčastěji fotící reportáže a různé eventy, který si ale občas odskočí i k jinému žánru. S technikou Canon pracuje již řadu let, od roku 2012 ho pak můžete vidět na různých prezentačních akcích firmy Canon jako produktového specialistu, školitele, případně přímo jako fotografa s hledáčkem přilepeným na oku.

    Michal Tvrdík

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Michal Křenek

Michal Křenek

Michal pracuje ve společnosti Megapixel a fotí více jak 10 let především sport. Jeho cílem je přinést nový, kreativní pohled na fotografii. Silnou stránkou jeho fotografií je zachycení momentu, atmosféry a nálady. Můžete jej potkat na klasickém i pozemním hokeji, atletice i na takových sportech, jako je šerm.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz