731 529 710

26. 11. 2016

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Antonín Kratochvíl
    http://www.antoninkratochvil.com

    Antonín Kratochvíl je český portrétní a reportážní fotograf žijící v USA. Patří mezi zakládající členy fotografické agentury Sedm (VII Photo Agency). Věnuje se hlavně dokumentární fotografii, za kterou byl několikrát mezinárodně oceněn. V roce 1999 ho časopis American Photo zařadil mezi sto nejvýznamnějších osobností světové fotografie.

    Antonín Kratochvíl
  • Karel Cudlín

    Karel Cudlín
    http://www.cudlin.com

    Karel Cudlín je český fotograf, zabývající se dokumentární fotografií. Do povědomí veřejnosti se dostal především jako jeden z osobních fotografů prezidenta Václava Havla (v letech 1997-2003). Karel Cudlín byl osmnáctkrát oceněn ve fotografické soutěži Czech Press Photo. V současné době je vedoucím Ateliéru dokumentární tvorby Katedry fotografie na FAMU.

  • Petr Bambousek
    http://www.sulasula.com

    Petr se zaměřuje výhradně na fotografii zvířat a přírody. Za tím účelem podniká každý rok řadu výprav zejména do tropických krajin. Snaží se lidem přiblížit rozmanitost přírody jako celku, takže se věnuje širokému spektru motivů od makra přes ptactvo až po velká zvířata. Pro jeho tvorbu jsou typické čisté a nápadité kompozice, které získaly celou řadu ocenění v těch…

    Petr Bambousek
  • Andrej Macenauer

    Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

  • Antonín Lavrenčík
    http://business-portret-praha.cz

    Jeho služeb s oblibou využívají umělci, herci i politici. Klade důraz na vnitřní náboj portrétu, noblesní prezentaci portrétovaného a zejména na precizní a důmyslné svícení. Portrétní fotografii vyučuje v Ateliéru v továrně. Dále vede workshopy ve Fotoinstitutu. Jeho práci najdete na https://www.ateliervtovarne.cz a www.business-portret-praha.cz.

    Antonín Lavrenčík
  • Pavel Krásenský

    Pavel Krásenský
    http://www.macrophotography.cz

    Více než 20 let se věnuje bezobratlým, za kterými jezdí po celém světě. Fotografuje především hmyz a zachycuje vzácné okamžiky z jeho života. Nejčastěji se před jeho objektivem objevují brouci, pavoukovci a blanokřídlí. Řadu let lektoruje fotografické kurzy Fotoinstitutu na Šumavě i makro workshopy v okolí Chomutova, kde žije. V současné době používá CANON EOS R.

  • Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

    Pavel Bokr
  • Helena Macenauerová

    Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

  • Jakub Súkeník
    https://jakubsukenik.wixsite.com/kubaphoto

    Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

    Jakub Súkeník
  • Pavel Nesvadba

    Pavel Nesvadba
    http://www.photonesvadba.com/

    Pavel Nesvadba je příjemný mladý muž – sportovec, kterého byste na piráta z Karibiku rozhodně netipovali. Na moři ale strávil více času než většina z nás, suchozemců, a jeho zbraní je zde fotoaparát. Snad aby si občas od neklidné mořské hladiny odpočinul, vyráží do hor nebo na prkna, která znamenají svět. Také s fotoaparátem, samozřejmě.

  • Petr Koritina
    https://www.fotoaparat.cz/clanky/autor/6177/

    Fotograf a technický redaktor serveru FotoAparát.cz, vystudoval MFF UK a je i lektorem workshopů FotoInstitut.cz. Svou tvorbu zaměřuje jak na recenze digitálních zrcadlovek, tak kompaktních fotoaparátů.

    Petr Koritina
  • Pavel Macenauer

    Pavel Macenauer
    http://www.macenauer.com

    Odborník na postprodukci a vývojář softwaru pro zpracování obrazu a počítačové vidění. Občasně i lektor FotoInstitut.cz a redaktor časopisu FotoAparát.cz. Ve volném čase se věnuje cestování a fotografii.

  • Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

    Jan Dobrovodský
  • David Bernard

    David Bernard
    http://www.davidbernard.cz

    V roce 2008 se stal jedním ze čtyř vítězů celoevropské soutěže firmy Canon, kde uspěl mezi 45.000 amatérskými fotografy. A tak se z programátora stal fotografem a svým životním příběhem by chtěl inspirovat další lidi, aby šli za svým snem. Nejčastěji fotí svatby či eventy a to černobíle dokumentárním stylem. Popřípadě barevně netradiční či extrémnější věci.

  • Milan Šusta
    http://www.milansusta.cz

    Milan Šusta vystudoval fakultu žurnalistiky UK a školu výtvarné fotografie LK FAMU. 20 let pracoval jako fotoreportér v novinách a obrazové agentuře. V posledních letech spolupracuje s nakladatelskými domy při tvorbě knih. Ve svém atelieru úspěšně fotografuje nerosty a minerály a je členem Asociace profesionálních fotografů ČR a lektorem Fotoinstitutu.

    Milan Šusta
  • Aleš Radikovský

    Aleš Radikovský
    http://radikovo.com

    Programátor, fotograf, absolvent ČVUT. Fotografuje již od dětství, oblíbenými tématy jsou portrét, akt a horské scenérie, za kterými vyráží pravidelně do vysokých hor. Úpravám fotografií v Adobe Photoshop i Adobe Lightroom se věnuje detailně již více než 10 let.

  • Stanislava Brůhová
    http://www.bruhovi.cz/

    Stanislava Brůhová cestuje a fotografuje. Obojí se jí stalo posedlostí. Na fotoaparat.cz před drahnou dobou získala zkušenosti a ostruhy. Neláme si hlavu s technickou stránkou, ale zato fotí, až se potí.

    Stanislava Brůhová
  • Milan Hospodka

    Milan Hospodka
    https://500px.com/milann88

    Milan Hospodka se o fotografii zajímá od dětství. Vyhrál opakovaně 1. místo v soutěži pro střední školy FotoAkademie.cz. Je redaktorem FotoAparát.cz, kde recenzuje fotografické publikace.

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Milan Hospodka

Milan Hospodka

Milan Hospodka se o fotografii zajímá od dětství. Vyhrál opakovaně 1. místo v soutěži pro střední školy FotoAkademie.cz. Je redaktorem FotoAparát.cz, kde recenzuje fotografické publikace.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz