731 529 710

16. 3. 2019

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Robert Vano
    http://www.robertvano.cz

    Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

    Robert Vano
  • Angelo Purgert

    Angelo Purgert
    http://fotoangelo.cz

    Angelo Purgert je členem České federace fotografického umění, Asociace profesionálních fotografů ČR uznávaným lektorem a držitelem několika mezinárodních ocenění. V roce 2010 vystavuje fotografie První Republika společně s Alfonsem Muchou v Obecním domě v Praze. Angelův talent vdechuje věčný život okolí, lidem a přírodě kolem něj. Důležitou součástí jeho práce jsou…

  • Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

    Andrej Macenauer
  • Daniel Svoboda

    Daniel Svoboda
    http://www.dansvoboda.cz

    Dan Svoboda je zkušený krajinář, který má více než 20ti letou praxi s nejrůznějšími formáty - v době filmu fotil na 35mm a 6x6 film, Panoramatické fotografie s Hasselblad XPan a v digitální éře s Canon EOS a Sony Alpha systémy. Pravidelně cestuje a pořádá fotografické workshopy se specializací na Skotsko a Spojené království. Od začátku století zpracovává svou tvorbu na…

  • Jakub Fišer (Kubajsz)
    http://photo.kubajsz.com/

    Jakub Fišer alias KUbajszcom se focení věnuje zhruba od roku 2006 a dostal se k němu díky sjezdům na horských kolech. V něm nejen závodil, ale v průběhu jej začal i prostřednictvím fotoaparátu dokumentovat. Od sportu postupně zkoušel všechny možné žánry focení a v dnešní době se nejvíce baví spojením fotografování a cestování. Nedílnou součástí jeho tvorby je práce se…

    Jakub Fišer (Kubajsz)
  • Pavel Bokr

    Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

  • Štěpán Mikuda

    Štěpán je fotograf na volné noze, specializující se na reportážní fotografii, jejíž principy uplatňuje napříč fotografickými žánry. Miluje černobílou fotografii, zakládá si na autenticitě a obsahu.

  • ing. Antonín Charvát

    ing. Antonín Charvát
    http://www.eizo.cz

    Přednášky Antonína Charváta můžete znát z nejrůznějších výstav, veletrhů a kurzů. Díky vysoké odbornosti a mnoha zkušenostem vám pomůže řešit vaše požadavky na precizní zobrazování, správu barev a další činnosti, které povedou k zajištění komfortní a produktivní práci v oblasti grafiky a fotografie. Je generálním manažérem společnosti EIZO pro Českou a Slovenskou republiku.

  • Jan Berghauer
    http://berghauer.cz/

    Profesionální fotograf, který se zaměřuje zejména na inscenovanou portrétní a reklamní fotografii. Své znalosti si rozšiřoval již za studií a především pak během své stáže v londýnské agentůře pod vedením fotografa Victora de Mello. Zde se také začal intenzivně zajímat o videotvorbu s využitím DSLR (se svým týmem se umístil na 1. místě v Young Creative Chevrolet – 2011 Art…

    Jan Berghauer
  • Tomáš Gálik

    Tomáš Gálik

    Cestovatel, fotograf a PR manažer v Zoner Photo Studiu. Inspiraci pro focení rád hledá v zahraničí, fascinují ho jiné zvyky a obyčeje a vždy se snaží porozumět místní kultuře, což se promítá i do jeho fotografické tvorby.

  • Pavel Macenauer
    http://www.macenauer.com

    Odborník na postprodukci a vývojář softwaru pro zpracování obrazu a počítačové vidění. Občasně i lektor FotoInstitut.cz a redaktor časopisu FotoAparát.cz. Ve volném čase se věnuje cestování a fotografii.

    Pavel Macenauer
  • Jan Dobrovodský

    Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

  • Aleš Radikovský
    http://radikovo.com

    Programátor, fotograf, absolvent ČVUT. Fotografuje již od dětství, oblíbenými tématy jsou portrét, akt a horské scenérie, za kterými vyráží pravidelně do vysokých hor. Úpravám fotografií v Adobe Photoshop i Adobe Lightroom se věnuje detailně již více než 10 let.

    Aleš Radikovský
  • Pavel Šerý

    Pavel Šerý
    http://www.canon.cz

    Produktový specialista na foto a video techniku ze společnosti Canon, kam nastoupil někdy po druhé světové válce.

  • Jan Tichý
    http://www.jantichyphotography.com/

    Svatební fotograf, lektor, Sony ambasador. Honza nejraději fotí lidi, život a architekturu. Je posedlý charakterem starých manuálních objektivů, které různě adaptuje a využívá na moderní digitální technice. Každý rok lektoruje desítky fotografických kurzů a prosedí stovky hodin v pražských kavárnách.

    Jan Tichý
  • Libor Hašpl

    Libor Hašpl
    https://www.mychparfotek.cz

    Fotím už spoustu let. Začínal jsem s focením na film, ale teprve digitální fotoaparát znamenal pro mě obrovský skok. Nastal čas experimentů a hraní. Focení se nám všem velmi přiblížilo. Máme mobilní telefony, kompaktní fotoaparáty, či dokonce zrcadlovky. Je jedno jestli je někdo vyznavač červenobílé nebo žlutočerné či jiné značky. Všichni tu a tam, někdo více, někdo méně,…

  • Michal Ciml

    Michal je produkční, fotograf na volné noze a vášnivý cestovatel. V současné době se věnuje produkování amatérských filmů a chystá českou verzi světově známého pořadu „Top Gear“, tak trochu jinak... Člověk, co sebou věčně tahá tuny techniky a minimum oblečení. Magnet na trable při cestování, které jsou zdrojem komických a někdy i tragických historek.

    Michal Ciml
  • Filip Barták

    Filip Barták

    Filip je technickým specialistou ve firmě Nikon – náplní jeho práce je především poradenství a školení týkající se nových produktů značky Nikon. Mezi jeho oblíbené fotografické žánry patří makrofotografie, sportovní fotografie, produktová a ateliérová tvorba. Vede kurzy určené jak začátečníkům, tak pokročilým fotografům. Má za sebou dlouholetou praxi v oboru digitální i…

  • Tomáš Havel
    https://www.tomashavel.com

    Tomáš je mladý fotograf a cestovatel. Úspěch sklízí na sociálních sítích, kde ho sleduje přes sto třicet tisíc fanoušků z celého světa. Jeho práce se během několika let objevila v mnoha publikacích. Kromě kreativní krajinářské tvorby spolupracuje se světovými brandy. Tomáš vás provede jeho fotografickou kariérou. Procestujete s ním kus světa a dostanete se až za polární kruh.

    Tomáš Havel
  • Jan Novák

    Jan Novák

    Jan Novák vystudoval SPŠ el-it v Dobrušce se zaměřením na multimediální tvorbu a v současnosti pracuje jako produktový specialista a lektor značky Fomei, navrhuje fotostudia a zabývá se také svícením při prestižních projektech v rámci aktivit Fomei. Jako fotograf se nejvíc věnuje portrétní a sportovní fotografii, především akčním sportům, kterým se sám i aktivně věnuje. Jeho…

  • Ondřej Vrabec

    Ondřej je odborníkem na ateliérové vybavení ve společnosti FOMEI již 10 let. Jeho technických rad využívají a spoléhají na ně všichni ambasadoři značky FOMEI. Ondřeje můžete potkat také v pražském showroomu FOMEI, který vede.

    Ondřej Vrabec
  • Zdeněk Bína

    Zdeněk Bína
    http://zdenekbinafoto.cz/

    Zdeněk Bína je český kytarista, zpěvák, skladatel a fotograf, který se do širšího povědomí dostal především jako frontman skupiny minus123minut, se kterou odehráli řadu koncertů nejen po celé Evropě, ale i v USA. Společně vydali šest alb a získali cenu Anděl v kategorii Objev roku. Díky cestování propadl focení života na ulicích – mít foťák pořád u sebe, mít už navždy…

  • Marie Solařová
    https://www.milujumary.cz/

    Po kosmetické škole pracovala Marie jako kosmetička v pražských salónech. Při mateřské se dostala k líčení, které ji bavilo i na škole. Navázala spolupráci s Fotoinstitut.cz, která trvá nadále. Spolupracuje s Marcelou Avramupulo a společností Vím co jím. Líčila soutěž Miss Princess 2016. Módní přehlídku Bambitas shop Slavonice. Volební kampaň pro Prahu 4. Vedla 3 roky kurzy…

    Marie Solařová
  • David Kašpárek

    David Kašpárek
    http://davidkasparek.cz/

    Fotograf a filmař David Kašpárek má rozdělenou svou práci přesně na půl. Jednou částí se věnuje video tvorbě a druhou půlku zas věnuje fotografování. Též je DI specialsta (Digital Imaging) pro firmu Sony, v oblasti fotoaparátů a kamer. Stylizuje se hodně na opuštěná místa a urbanistické nomádství. K své práci si vybral Sony zdůvody variability mezi filmováním a fotografováním.

  • Martin Schubert

    Jsem fotografem zaměřujícím se především na živou fotografii, streetfotografii, portrét a sociální dokument. Fotit jsem začal před 8lety. V roce 2017 jsem se účastnil soutěží EisaPhotoMaestro (téma streetlife) kde jsem skončil na prvním místě a soutěže SonyWorldAward kde jsem se v tématu street dostal do užšího výběru. Specializuji se především na fotografování v barvě.

    Martin Schubert
  • Petr Pělucha

    Petr Pělucha
    https://pelucha.cz/

    Petr Pělucha je mezinárodně oceněný svatební fotograf. Od roku 2010 je profesionálním fotografem na plný úvazek. Jeho specializace je svatební a portrétní fotografie. O zkušenosti z fotografické profese se dělí na blogu pelucha.cz. V rámci intenzivních workshopů předává ozkoušené informace novým fotografům, kterým mohou pomoci v jejich fotografické kariéře.

  • Oldřich Drnec
    https://oldrichdrnec.cz/

    Profesionální fotograf a školitel společnosti Canon. Věnuje se především reportážní fotografii se zaměřením na sportovní aktivity (golf, lyžování, cyklistika, atp.). Je lektorem fotografických kurzů projektu Canon akademie a pracuje i jako produktový specialista.

    Oldřich Drnec

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Pavel Bokr

Pavel Bokr

Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz