731 529 710

16. 10. 2021

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Barbora Reichová
    https://www.instagram.com/barborareichova/

    Bára Reichová je jedna z nejvýznamnějších sportovních fotografek u nás. 15 let fotografovala pro deník Sport a aktuálně je fotografkou českého olympijského týmu, můžete se těšit na fotografie z OH v Tokiu. K fotografování sportu jí přivedla láska k pohybu a aktivnímu sportu. Bára posbírala za svoji práci řádu ocenění, jedním z posledních je třetí místo v soutěži Czech Press…

    Barbora Reichová
  • Barbora Biňovcová Bibora

    Barbora Biňovcová Bibora
    https://www.facebook.com/BiboraPhotography/

    Barbora Biňovcová je fotografka tvořící pod pseudonymem Bibora. Fotografii se věnuje od ukončení vysokoškolského studia. Cestu k lidem a jejich duši však hledala již daleko dříve. Kombinací komunikačních a fotografických technik, které si za svou kariéru osvojila a které předává účastníkům svých workshopů, se snaží své modely přimět k odhození společenské masky. Mezi…

  • Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

    Andrej Macenauer
  • Daniel Svoboda

    Daniel Svoboda
    http://www.dansvoboda.cz

    Dan Svoboda je zkušený krajinář, který má více než 20ti letou praxi s nejrůznějšími formáty - v době filmu fotil na 35mm a 6x6 film, Panoramatické fotografie s Hasselblad XPan a v digitální éře s Canon EOS a Sony Alpha systémy. Pravidelně cestuje a pořádá fotografické workshopy se specializací na Skotsko a Spojené království. Od začátku století zpracovává svou tvorbu na…

  • Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

    Pavel Bokr
  • Helena Macenauerová

    Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

  • Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

    Kamil Varga
  • ing. Antonín Charvát

    ing. Antonín Charvát
    http://www.eizo.cz

    Přednášky Antonína Charváta můžete znát z nejrůznějších výstav, veletrhů a kurzů. Díky vysoké odbornosti a mnoha zkušenostem vám pomůže řešit vaše požadavky na precizní zobrazování, správu barev a další činnosti, které povedou k zajištění komfortní a produktivní práci v oblasti grafiky a fotografie. Je generálním manažérem společnosti EIZO pro Českou a Slovenskou republiku.

  • Pavel Macenauer
    http://www.macenauer.com

    Odborník na postprodukci a vývojář softwaru pro zpracování obrazu a počítačové vidění. Občasně i lektor FotoInstitut.cz a redaktor časopisu FotoAparát.cz. Ve volném čase se věnuje cestování a fotografii.

    Pavel Macenauer
  • Jan Dobrovodský

    Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

  • Michal Tvrdík
    http://www.michaltvrdik.com

    Rodilý Pražan nejčastěji fotící reportáže a různé eventy, který si ale občas odskočí i k jinému žánru. S technikou Canon pracuje již řadu let, od roku 2012 ho pak můžete vidět na různých prezentačních akcích firmy Canon jako produktového specialistu, školitele, případně přímo jako fotografa s hledáčkem přilepeným na oku.

    Michal Tvrdík
  • Pavel Šerý

    Pavel Šerý
    http://www.canon.cz

    Produktový specialista na foto a video techniku ze společnosti Canon, kam nastoupil někdy po druhé světové válce.

  • Jan Tichý
    http://www.jantichyphotography.com/

    Svatební fotograf, lektor, Sony ambasador. Honza nejraději fotí lidi, život a architekturu. Je posedlý charakterem starých manuálních objektivů, které různě adaptuje a využívá na moderní digitální technice. Každý rok lektoruje desítky fotografických kurzů a prosedí stovky hodin v pražských kavárnách.

    Jan Tichý
  • Libor Vaicenbacher

    Libor Vaicenbacher
    https://500px.com/liborvaic

    Pedagog biologie, fotograf přírody, který během své terénní práce na sběru dat o ptačí diverzitě jihoamerických And navštívil řadu unikátních míst od Kolumbie, Ekvádoru až po Peru. Oblíbenou náplní Liborovy práce je vydobývat v hloubi tropických lesů obrazové, zvukové a faktické informace o jejich typicky nesdílných obyvatelích. Své články a fotografie prezentuje na…

  • Mili Kosinová
    https://www.facebook.com/milikosinova

    Mili se zaměřuje na portrétní fotografii už dlouhá léta. Styl fine art ji ale doslova pohltil, a tak se v poslední době tomuto odvětví věnuje maximálně. V ČR, kde není ještě tolik rozvinut, se dneska díky svému uměleckému nadání i vzdělání řadí mezi specialisty.

    Mili Kosinová
  • Michal Ciml

    Michal Ciml

    Michal je produkční, fotograf na volné noze a vášnivý cestovatel. V současné době se věnuje produkování amatérských filmů a chystá českou verzi světově známého pořadu „Top Gear“, tak trochu jinak... Člověk, co sebou věčně tahá tuny techniky a minimum oblečení. Magnet na trable při cestování, které jsou zdrojem komických a někdy i tragických historek.

  • Filip Barták

    Filip je technickým specialistou ve firmě Nikon – náplní jeho práce je především poradenství a školení týkající se nových produktů značky Nikon. Mezi jeho oblíbené fotografické žánry patří makrofotografie, sportovní fotografie, produktová a ateliérová tvorba. Vede kurzy určené jak začátečníkům, tak pokročilým fotografům. Má za sebou dlouholetou praxi v oboru digitální i…

    Filip Barták
  • Monika Kleinová

    Monika Kleinová
    http://www.monikakleinova.cz/

    Monika už desítky let sbírá příběhy, ukládá je do fotografií a slov, má už nádhernou sbírku! Provází ji přitom tato slova: "Je umění hledat a vidět to krásné, co nám život dává. A třeba i v situacích, kdy to tak necítíme. Kolikrát se stačí jen pootočit, změnit úhel pohledu, přimhouřit oči. A usmát se."

  • Ondřej Vrabec

    Ondřej je odborníkem na ateliérové vybavení ve společnosti FOMEI již 10 let. Jeho technických rad využívají a spoléhají na ně všichni ambasadoři značky FOMEI. Ondřeje můžete potkat také v pražském showroomu FOMEI, který vede.

    Ondřej Vrabec
  • Jan Kaiser

    Jan Kaiser
    https://www.fomei.com/

    Honza pečuje o strategii FOMEI PAPER, tedy o sortimentní skladbu papírů a pláten FOMEI pro fototiskárny a minilaby. Komunikuje s dodavateli surovin a stará se o zahraniční distributory fotopapírů FOMEI. Vede lektorskou činnost v oblasti správy barev a materiálů pro fotografický tisk.

  • Kristýna Šťastná
    http://promakeup.cz/

    Vizážistka na volné noze a milovník makeupu na plný úvazek. Na vizážistice ji baví proměna vzhledu a neméně i proměna modelčina vnímání sebe sama. Fotomakeup dle Týny totiž není pouze o samotném líčení, ale v první řadě o tom, aby se modelka cítila jako svá nejlepší verze. A to žádný štětec ve Photoshopu nenahradí.

    Kristýna Šťastná
  • David Kašpárek

    David Kašpárek
    http://davidkasparek.cz/

    Fotograf a filmař David Kašpárek má rozdělenou svou práci přesně na půl. Jednou částí se věnuje video tvorbě a druhou půlku zas věnuje fotografování. Též je DI specialsta (Digital Imaging) pro firmu Sony, v oblasti fotoaparátů a kamer. Stylizuje se hodně na opuštěná místa a urbanistické nomádství. K své práci si vybral Sony zdůvody variability mezi filmováním a fotografováním.

  • Jiří Soural
    http://www.jirisoural.com

    Milovník přírody, nadšenec do cestování a fotografování. Srdcovky jsou hory a polární kraje, hlavně kvůli odlehlosti unikátním přírodním krásám. Projel severní Norsko, Island, Špicberky, Grónsko. Do Arktidy se chystá znovu na Senju v Norsku a až to bude možné, tak do Nepálu a Kyrgyzstánu. Své cesty si organizuje sám.

    Jiří Soural
  • TEREZA DVOŘÁKOVÁ

    TEREZA DVOŘÁKOVÁ

    MILOVNICE HOR S VÁŠNÍ PRO ZACHYCENÍ KRAJINY I ARCHITEKTURY. Fotografuje především interiéry, ve své osobní tvorbě ale mizí do hor a lesů s cílem zachytit co možná nejlépe krásy přírody, ať už v Čechách nebo v zahraničí. Jedním slovem se popisuje jako perfekcionista, vnímá detaily, nad nimiž mohou mnozí mávnout rukou, pro ni jsou ale právě malé detaily tím, co tvoří celek.

  • Martin Dolinský
    https://dolinskyphoto.cz/

    Po dvou letech nadšeného fotografování přírody, české i světové krajiny, jsem tyto zkušenosti začal využívat k portrétnímu a svatebnímu focení. Byla to pro mě další fotografická zkušenost, dnes se mi hodí např. při focení marketingových fotografií. Po domluvě s Tamronem jsme se dohodli, že se Vám na Setkání fotografů pokusím slovně předat část svých mnohaletých zkušeností. Pak…

    Martin Dolinský
  • Luděk Šipla

    Luděk Šipla
    http://www.sipla.cz/

    Fotografování se profesionálně věnuje od roku 1991. 10 let fotografoval pouze automobilový sport. V současné době se zaměřuje na fotografování technických sportů, motorsportu, basketbalu, atletice a paralympijských sportů. Je ambasador společnosti Canon.

  • Kuba Šindelář

    Zapálený youtuber, fotograf a videomaker, baví jej tvorba samotná i postprodukce. Rád bourá mýty a překračuje mantinely. Potkáte ho na TAMRON STAGE.

    Kuba Šindelář
  • Jirka Novosád

    Jirka Novosád

    Videomaker a fotograf s neuvěřitelným citem pro unikátní záběry a dokonalou schopností zachytit pohyb. Potkáte ho na TAMRON STAGE.

  • Lukáš Szwejdar alias @grizzly_the_photographer

    Fotí od patnácti let, inspiraci nachází na vrcholcích hor, v sedle kola i v každodenních okamžicích. V posledních letech se hodně zabývá focením glamour, dále pak portrétními a svatebními fotografiemi. Potkáte ho na TAMRON STAGE.

    Lukáš Szwejdar alias @grizzly_the_photographer
  • David Luu @davidluuskate

    David Luu @davidluuskate

    David je reprezentant ČR ve skateboardingu. Zajišťuje model a skate triky na TAMRON STAGE.

  • Helena a Andrej
    https://www.fotoinstitut.cz/

    Helena a Andrej Macenauerovi před více než dvaceti lety založili web Fotoaparát.cz. A tím začala jejich fotografická cesta. Od té doby již procestovali půlku světa. Nejvíc jim učarovala Himálaj. A samozřejmě u nás jednoznačně Šumava, kde vybudovali a provozují Dům fotografů. Jsou rovněž zakladatelé FotoInstitut.cz, školy a kurzů fotografování. Zaměřují se nejvíc na…

    Helena a Andrej

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
TEREZA DVOŘÁKOVÁ

TEREZA DVOŘÁKOVÁ

MILOVNICE HOR S VÁŠNÍ PRO ZACHYCENÍ KRAJINY I ARCHITEKTURY. Fotografuje především interiéry, ve své osobní tvorbě ale mizí do hor a lesů s cílem zachytit co možná nejlépe krásy přírody, ať už v Čechách nebo v zahraničí. Jedním slovem se popisuje jako perfekcionista, vnímá detaily, nad nimiž mohou mnozí mávnout rukou, pro ni jsou ale právě malé detaily tím, co tvoří celek.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz