731 529 710

23. 4. 2022

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Lenka Hatašová
    https://www.facebook.com/LenkaHatasovaPhotography

    Lenka Hatašová prošla s fotoaparátem v ruce válečným bojištěm na Balkáně či tenisovými kurty slavného grandslamu. Svět reportáží a dokumentaristiky opustila v 90.letech, kdy začala fotografovat pro média známé osobnosti kultury, sportu či politiky. Věnuje se výhradně stylizovanému portrétu a její fotografie zdobí titulní stránky magazínů, obaly desek českých zpěváků ad.

    Lenka Hatašová
  • Barbora Reichová

    Barbora Reichová
    https://www.instagram.com/barborareichova/

    Bára Reichová je jedna z nejvýznamnějších sportovních fotografek u nás. 15 let fotografovala pro deník Sport a aktuálně je fotografkou českého olympijského týmu, můžete se těšit na fotografie z OH v Tokiu. K fotografování sportu jí přivedla láska k pohybu a aktivnímu sportu. Bára posbírala za svoji práci řádu ocenění, jedním z posledních je třetí místo v soutěži Czech Press…

  • Angelo Purgert
    http://fotoangelo.cz

    Angelo Purgert je členem České federace fotografického umění, Asociace profesionálních fotografů ČR uznávaným lektorem a držitelem několika mezinárodních ocenění. V roce 2010 vystavuje fotografie První Republika společně s Alfonsem Muchou v Obecním domě v Praze. Angelův talent vdechuje věčný život okolí, lidem a přírodě kolem něj. Důležitou součástí jeho práce jsou…

    Angelo Purgert
  • Andrej Macenauer

    Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

  • Pavel Krásenský
    http://www.macrophotography.cz

    Více než 20 let se věnuje bezobratlým, za kterými jezdí po celém světě. Fotografuje především hmyz a zachycuje vzácné okamžiky z jeho života. Nejčastěji se před jeho objektivem objevují brouci, pavoukovci a blanokřídlí. Řadu let lektoruje fotografické kurzy Fotoinstitutu na Šumavě i makro workshopy v okolí Chomutova, kde žije. V současné době používá CANON EOS R.

    Pavel Krásenský
  • Helena Macenauerová

    Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

  • Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

    Kamil Varga
  • ing. Antonín Charvát

    ing. Antonín Charvát
    http://www.eizo.cz

    Přednášky Antonína Charváta můžete znát z nejrůznějších výstav, veletrhů a kurzů. Díky vysoké odbornosti a mnoha zkušenostem vám pomůže řešit vaše požadavky na precizní zobrazování, správu barev a další činnosti, které povedou k zajištění komfortní a produktivní práci v oblasti grafiky a fotografie. Je generálním manažérem společnosti EIZO pro Českou a Slovenskou republiku.

  • Jakub Súkeník
    https://jakubsukenik.wixsite.com/kubaphoto

    Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

    Jakub Súkeník
  • Pavel Macenauer

    Pavel Macenauer
    http://www.macenauer.com

    Odborník na postprodukci a vývojář softwaru pro zpracování obrazu a počítačové vidění. Občasně i lektor FotoInstitut.cz a redaktor časopisu FotoAparát.cz. Ve volném čase se věnuje cestování a fotografii.

  • Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

    Jan Dobrovodský
  • Michal Tvrdík

    Michal Tvrdík
    http://www.michaltvrdik.com

    Rodilý Pražan nejčastěji fotící reportáže a různé eventy, který si ale občas odskočí i k jinému žánru. S technikou Canon pracuje již řadu let, od roku 2012 ho pak můžete vidět na různých prezentačních akcích firmy Canon jako produktového specialistu, školitele, případně přímo jako fotografa s hledáčkem přilepeným na oku.

  • Pavel Šerý
    http://www.canon.cz

    Produktový specialista na foto a video techniku ze společnosti Canon, kam nastoupil někdy po druhé světové válce.

    Pavel Šerý
  • Jan Tichý

    Jan Tichý
    http://www.jantichyphotography.com/

    Svatební fotograf, lektor, Sony ambasador. Honza nejraději fotí lidi, život a architekturu. Je posedlý charakterem starých manuálních objektivů, které různě adaptuje a využívá na moderní digitální technice. Každý rok lektoruje desítky fotografických kurzů a prosedí stovky hodin v pražských kavárnách.

  • Pavel Kristián
    https://pakpak.cz/

    Ing. Pavel Kristián pracoval třináct let jako ředitel a šéfredaktor vydavatelství Zoner Press. Nyní působí jako lektor fotografických kurzů a praktických workshopů. Je autorem řady knih k programu na úpravu fotografií. V současné době připravuje příručku k nejnovější verzi Zoner Photo Studio X. Na stránkách PakPak.cz publikuje své autorské články s fotografickou tematikou.

    Pavel Kristián
  • Mili Kosinová

    Mili Kosinová
    https://www.facebook.com/milikosinova

    Mili se zaměřuje na portrétní fotografii už dlouhá léta. Styl fine art ji ale doslova pohltil, a tak se v poslední době tomuto odvětví věnuje maximálně. V ČR, kde není ještě tolik rozvinut, se dneska díky svému uměleckému nadání i vzdělání řadí mezi specialisty.

  • Monika Kleinová
    http://www.monikakleinova.cz/

    Monika už desítky let sbírá příběhy, ukládá je do fotografií a slov, má už nádhernou sbírku! Provází ji přitom tato slova: "Je umění hledat a vidět to krásné, co nám život dává. A třeba i v situacích, kdy to tak necítíme. Kolikrát se stačí jen pootočit, změnit úhel pohledu, přimhouřit oči. A usmát se."

    Monika Kleinová
  • Kristýna Šťastná

    Kristýna Šťastná
    http://promakeup.cz/

    Vizážistka na volné noze a milovník makeupu na plný úvazek. Na vizážistice ji baví proměna vzhledu a neméně i proměna modelčina vnímání sebe sama. Fotomakeup dle Týny totiž není pouze o samotném líčení, ale v první řadě o tom, aby se modelka cítila jako svá nejlepší verze. A to žádný štětec ve Photoshopu nenahradí.

  • Jakub Frey
    https://www.jakubfrey.com/

    Jakub svůj život nasměroval láskou ke sportům, přírodě a během střední školy k fotografii. Dowhnhill v létě a freeriding v zimě. V roce 2002 založil ski sekci v online magazínu Freeride.cz, kde pracoval jako fotograf a šéfredaktor. Během sedmi let v tomto magazínu vytvořil i mnoho videí a díky tomu začal pracovat v několika českých televizích. Výsledkem byl rozsáhlý dokument o…

    Jakub Frey
  • David Kašpárek

    David Kašpárek
    http://davidkasparek.cz/

    V poslední době se více zaměřuje na fotografii, kde se věnuje stejně aktivně fotografii jako videu. Vyzkoušel si natáčení u obrovských placů (Casino Royale), zahraničních filmů (Child 44), i menších produkcí, kde se naučil pracovat jak s lidmi, tak i s placem. Převážně se zaměřuje na menší projekty, ale umí řídit a pracovat s větším štábem. U focení a natáčení měl možnost…

  • Jiří Soural
    http://www.jirisoural.com

    Milovník přírody, nadšenec do cestování a fotografování. Srdcovky jsou hory a polární kraje, hlavně kvůli odlehlosti unikátním přírodním krásám. Projel severní Norsko, Island, Špicberky, Grónsko. Do Arktidy se chystá znovu na Senju v Norsku a až to bude možné, tak do Nepálu a Kyrgyzstánu. Své cesty si organizuje sám.

    Jiří Soural
  • Kuba Šindelář

    Kuba Šindelář

    Zapálený youtuber, fotograf a videomaker, baví jej tvorba samotná i postprodukce. Rád bourá mýty a překračuje mantinely. Potkáte ho na TAMRON STAGE.

  • Jakub Stejskal
    https://stedis.cz/manfrotto/

    Lektor fotografie s důrazem na fototechniku a užitečné vybavení pro všechny typy fotografií a videa. Má za sebou více jak 25 let v oboru foto a video, desítky workshopů i vlastní tvorby ve studiu i mimo něj. Posledních několik let je zástupce Manfrotta na českém a slovenském trhu, kde čerpá informace od mezinárodních tvůrců.

    Jakub Stejskal
  • David Luu @davidluuskate

    David Luu @davidluuskate

    David je reprezentant ČR ve skateboardingu. Zajišťuje model a skate triky na TAMRON STAGE.

  • Aleš Malár
    https://www.instagram.com/ales_malar/

    Aleš byl nejprve cestovatel, fotografování přidal až nedávno. A úplně mu propadl. Je to přesně dva roky, kdy si koupil první bezzrcadlovku Sony A7 III. Ta si ho tak získala, že časem pořídil další a další Sony techniku. Je vyloženě samouk a jak sám říká: “Není den, abych neudělal fotku, nějakou neupravil nebo se v něčem posunul jakkoliv dál.” Nejčastěji u něj najdete fotky z…

    Aleš Malár

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Jakub Súkeník

Jakub Súkeník

Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz