731 529 710

1. 4. 2017

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Robert Vano
    http://www.robertvano.cz

    Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

    Robert Vano
  • Lenka Hatašová

    Lenka Hatašová
    https://www.facebook.com/LenkaHatasovaPhotography

    Lenka Hatašová prošla s fotoaparátem v ruce válečným bojištěm na Balkáně či tenisovými kurty slavného grandslamu. Svět reportáží a dokumentaristiky opustila v 90.letech, kdy začala fotografovat pro média známé osobnosti kultury, sportu či politiky. Věnuje se výhradně stylizovanému portrétu a její fotografie zdobí titulní stránky magazínů, obaly desek českých zpěváků ad.

  • Jan Pohribný

    MgA. Jan Pohribný, MQEP, je přední český fotograf a pedagog, prezident Asociace profesionálních fotografů ČR. Jeho fotografie, charakteristické přesahem do jiných médií, jsou zastoupeny v řadě významných sbírek doma a v zahraničí a byly představeny na více než 60 samostatných výstavách po celém světě. Vedle své umělecké, reklamní a ilustrační tvorby vede řadu…

    Jan Pohribný
  • Andrej Macenauer

    Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

  • Antonín Lavrenčík
    http://business-portret-praha.cz

    Jeho služeb s oblibou využívají umělci, herci i politici. Klade důraz na vnitřní náboj portrétu, noblesní prezentaci portrétovaného a zejména na precizní a důmyslné svícení. Portrétní fotografii vyučuje v Ateliéru v továrně. Dále vede workshopy ve Fotoinstitutu. Jeho práci najdete na https://www.ateliervtovarne.cz a www.business-portret-praha.cz.

    Antonín Lavrenčík
  • Pavel Bokr

    Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

  • Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

    Helena Macenauerová
  • Jan Šmíd

    Jan Šmíd
    http://www.smidphotography.com

    Jan Šmíd, QEP, se zaměřuje na panoramatickou krajinářskou fotografii. Je členem Asociace profesionálních fotografů ČR a současně držitelem prestižního titulu QEP. Drtivou většinu fotografií skládá z několika (někdy i desítek či stovek) podkladových snímků různých expozic i rovin zaostření. Kromě běžné krajinářské fotografie se věnuje i fotografování noční krajiny, hvězd a…

  • Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

    Kamil Varga
  • Petr Jan Juračka

    Petr Jan Juračka
    http://petr.juracka.eu/

    Lze-li někoho nazvat renesančním člověkem, pak je to právě Petr Jan Juračka. Kromě fotografie se věnuje i videu a časosběrům, fotí a natáčí také pomocí dronů. Zároveň také působí jako vědecký pracovník na Přírodovědecké fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Mezi jeho nejoblíbenější techniky zobrazování přírody patří skládaná světelná a elektronmikroskopická mikrofotografie,…

  • Vladimír Čech ml.
    http://www.photocech.cz/cs/

    Roku 2013 jsem měl to nesmírné štěstí podívat se s foťákem do Indie a splnit si do té chvíle poměrně utopický sen - pozorovat a ve volné přírodě fotografovat tvora, jehož charisma a přirozená krása nejde ani prostými slovy popsat. Od té doby se za tygry snažím usilovně každý rok vracet. Ne že bych pouze chtěl - já prostě musím!

    Vladimír Čech ml.
  • ing. Antonín Charvát

    ing. Antonín Charvát
    http://www.eizo.cz

    Přednášky Antonína Charváta můžete znát z nejrůznějších výstav, veletrhů a kurzů. Díky vysoké odbornosti a mnoha zkušenostem vám pomůže řešit vaše požadavky na precizní zobrazování, správu barev a další činnosti, které povedou k zajištění komfortní a produktivní práci v oblasti grafiky a fotografie. Je generálním manažérem společnosti EIZO pro Českou a Slovenskou republiku.

  • Jan Berghauer
    http://berghauer.cz/

    Profesionální fotograf, který se zaměřuje zejména na inscenovanou portrétní a reklamní fotografii. Své znalosti si rozšiřoval již za studií a především pak během své stáže v londýnské agentůře pod vedením fotografa Victora de Mello. Zde se také začal intenzivně zajímat o videotvorbu s využitím DSLR (se svým týmem se umístil na 1. místě v Young Creative Chevrolet – 2011 Art…

    Jan Berghauer
  • Jakub Súkeník

    Jakub Súkeník
    https://jakubsukenik.wixsite.com/kubaphoto

    Jakub Súkeník je redaktor FotoAparát.cz a lektor kurzů FotoInstitut.cz. Je autorem řady technických článků, recenzí a návodů. Fotografování je jeho koníčkem i zaměstnáním, zaměřuje se na fotografování architektury.

  • Petr Koritina
    https://www.fotoaparat.cz/clanky/autor/6177/

    Fotograf a technický redaktor serveru FotoAparát.cz, vystudoval MFF UK a je i lektorem workshopů FotoInstitut.cz. Svou tvorbu zaměřuje jak na recenze digitálních zrcadlovek, tak kompaktních fotoaparátů.

    Petr Koritina
  • Pavel Macenauer

    Pavel Macenauer
    http://www.macenauer.com

    Odborník na postprodukci a vývojář softwaru pro zpracování obrazu a počítačové vidění. Občasně i lektor FotoInstitut.cz a redaktor časopisu FotoAparát.cz. Ve volném čase se věnuje cestování a fotografii.

  • Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

    Jan Dobrovodský
  • Stanislav Daniš

    Stanislav Daniš

    Cestovatel a fotograf. Standa se specializuje především na fotografování islandské krajiny. Island navštěvuje minimálně dvakrát za rok a tak v jeho portfoliu najdete Island v zimě i v létě, ale i polární záře, sopku chrlící lávu, papuchalky... Jeho vášní je astronomie a astronomické noční snímky.

  • Milan Šusta
    http://www.milansusta.cz

    Milan Šusta vystudoval fakultu žurnalistiky UK a školu výtvarné fotografie LK FAMU. 20 let pracoval jako fotoreportér v novinách a obrazové agentuře. V posledních letech spolupracuje s nakladatelskými domy při tvorbě knih. Ve svém atelieru úspěšně fotografuje nerosty a minerály a je členem Asociace profesionálních fotografů ČR a lektorem Fotoinstitutu.

    Milan Šusta
  • Aleš Radikovský

    Aleš Radikovský
    http://radikovo.com

    Programátor, fotograf, absolvent ČVUT. Fotografuje již od dětství, oblíbenými tématy jsou portrét, akt a horské scenérie, za kterými vyráží pravidelně do vysokých hor. Úpravám fotografií v Adobe Photoshop i Adobe Lightroom se věnuje detailně již více než 10 let.

  • Luděk Bouška
    https://www.megapixel.cz/profil-fotografa/8120-bouska-ludek?backlink=usb

    Fotograf specializovaný na street fotografii a krajinu, člen týmu Megapixel.

    Luděk Bouška
  • Milan Hospodka

    Milan Hospodka
    https://500px.com/milann88

    Milan Hospodka se o fotografii zajímá od dětství. Vyhrál opakovaně 1. místo v soutěži pro střední školy FotoAkademie.cz. Je redaktorem FotoAparát.cz, kde recenzuje fotografické publikace.

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Petr Koritina

Petr Koritina

Fotograf a technický redaktor serveru FotoAparát.cz, vystudoval MFF UK a je i lektorem workshopů FotoInstitut.cz. Svou tvorbu zaměřuje jak na recenze digitálních zrcadlovek, tak kompaktních fotoaparátů.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz