731 529 710

16. 11. 2019

KC Zahrada
Malenická 1784/2, Praha 4 - Chodov

Milí přátelé fotografie.

připravili jsme pro Vás přednášky a prezentace Vašich oblíbených fotografů, jejich program je již zveřejněn a je v ceně vstupného. Placené workshopy je již také možné zakoupit, ale pozor, rychle mizí!

Setkání fotografů se bude tradičně konat v KC Zahrada v Praze na Chodově, v sobotu 25. 11. 2023.

Těšíme se na další již v pořadí 35-té setkání s Vámi.

Tým z FotoAparát.cz a FotoInstitut.cz spolu s partnery.

Hvězdy Setkání fotografů

  • Robert Vano
    http://www.robertvano.cz

    Robert Vano je především světově uznávaný módní a reklamní fotograf. Fotografuje černobílé portréty a akty na klasický film a používá také už málo používanou techniku platinotypie. Spolupracuje se světovými značkami, vede workshopy „Daylight nude“. Nejraději fotografuje při denním světle.

    Robert Vano
  • Martin Stranka

    Martin Stranka
    https://www.martinstranka.com/

    Martin Stranka je český fotograf věnující se výtvarné a portrétní fotografii, za své snímky dokonce dvakrát získal prestižní ocenění Sony World Photography Awards. Ve svém minimalistickém pojetí scény zdůrazňuje člověka jako jedince a jeho vnitřní dialog vedený sám se sebou, prostřednictvím symboliky reaguje na konzumní tvář života v kontrastu s návratem k přírodě.

  • František Konopa
    https://www.instagram.com/frantisekkonopa

    František je 22letý fotograf a učitel fotografie ze Střední uměleckoprůmyslové školy v Karlových Varech. Na svém kontě má např. soubor portrétních fotografií, které dohromady tvoří jedinečné příběhy. Jak sám autor říká, je to reakce na současný stav české portrétní fotografie, která mu už přišla bez šťávy, zaměřená na technickou dokonalost a fotografie bez příběhu, kde modelky…

    František Konopa
  • Andrej Macenauer

    Andrej Macenauer
    http://www.fotoaparat.cz

    Fotograf krajiny - především Šumavy, ale i té Himálajské, je spoluzakladatelem populárního webu pro fotografy FotoAparát.cz. Absolvoval již řadu fotografických expedic do zemí jako Pákistán, Nepál, Island, Rusko, Japonsko, Egypt. Je autorem publikace "Naučte se fotografovat krajinu - Šumava." Učí v ní základům krajinářské fotografie, vyznává se ze své lásky k Šumavě.

  • Pavel Bokr

    Po absolvování Pražské fotografické školy začal jako externí učitel učit studiovou fotografii, zvláštní fotografické postupy a pořádal workshopy zaměřené na krajinářskou fotografii. Nyní již dvacet let vyučuje fotografii na škole Michael a vedle profesionálů jako Robert Vano učí ve FotoInstitut.cz.

    Pavel Bokr
  • Helena Macenauerová

    Helena Macenauerová
    http://www.fotoaparat.cz

    Ředitelka FotoInstitut.cz Helena Macenauerová je zkušená fotografka. V současné době vede většinu FotoExpedic s CK FotoAtlas zaměřených na krajinu, reportáž, zvířata jak po Evropě (Island, Helgoland, Toskánsko), tak do zemí vzdálených (Vietnam, Japonsko, Himálaj, Bhútán). Je spoluzakladatelkou webu FotoAparát.cz.

  • Kamil Varga
    http://varga.4fan.cz/

    Profesionální fotograf Kamil Varga je absolventem FAMU Praha u profesora Šmoka. Je členem skupiny „Slovenská nová vlna“ spolu s Tono Stano, Miro Švolíkem a dalšími. Jeho tvorbu dokumentuje film „Vlna vers břeh“ a množství výstav od Vermontu v USA po Prahu. V poslední době se věnuje pedagogické činnosti (pedagogická fakulta Praha, fotografická škola Michael, FotoInstitut.cz).

    Kamil Varga
  • Jiří Píša

    Jiří Píša
    http://www.prazskyfotograf.cz/

    Umění Jiřího Píši, někomu možná spíše známému pod pseudonymem Pražský Fotograf, rozhodně tkví ve schopnosti zachytit okamžik a běžným místům tak dát nádech neopakovatelnosti. Díky tomu pražská zákoutí, která byla fotografy zachycena již tisíckrát, dostávají nový rozměr a ač jsou notoricky známá, přesto vyprávějí svůj příběh v novém světle. V renesanční podkrovní galerii…

  • ing. Antonín Charvát
    http://www.eizo.cz

    Přednášky Antonína Charváta můžete znát z nejrůznějších výstav, veletrhů a kurzů. Díky vysoké odbornosti a mnoha zkušenostem vám pomůže řešit vaše požadavky na precizní zobrazování, správu barev a další činnosti, které povedou k zajištění komfortní a produktivní práci v oblasti grafiky a fotografie. Je generálním manažérem společnosti EIZO pro Českou a Slovenskou republiku.

    ing. Antonín Charvát
  • Tomáš Gálik

    Tomáš Gálik

    Cestovatel, fotograf a PR manažer v Zoner Photo Studiu. Inspiraci pro focení rád hledá v zahraničí, fascinují ho jiné zvyky a obyčeje a vždy se snaží porozumět místní kultuře, což se promítá i do jeho fotografické tvorby.

  • Pavel Macenauer
    http://www.macenauer.com

    Odborník na postprodukci a vývojář softwaru pro zpracování obrazu a počítačové vidění. Občasně i lektor FotoInstitut.cz a redaktor časopisu FotoAparát.cz. Ve volném čase se věnuje cestování a fotografii.

    Pavel Macenauer
  • Jan Dobrovodský

    Jan Dobrovodský
    http://www.dobrovodsky.org

    Fotografa a lektora kurzů ve FotoInstitut.cz Honzu Dobrovodského můžete znát také jako autora řady recenzí fotoaparátů a článků týkajících se úprav fotografií na www.fotoaparat.cz či přímo z jeho webu dobrovodsky.org.

  • Monika Kleinová
    http://www.monikakleinova.cz/

    Monika už desítky let sbírá příběhy, ukládá je do fotografií a slov, má už nádhernou sbírku! Provází ji přitom tato slova: "Je umění hledat a vidět to krásné, co nám život dává. A třeba i v situacích, kdy to tak necítíme. Kolikrát se stačí jen pootočit, změnit úhel pohledu, přimhouřit oči. A usmát se."

    Monika Kleinová
  • Jan Novák

    Jan Novák

    Jan Novák vystudoval SPŠ el-it v Dobrušce se zaměřením na multimediální tvorbu a v současnosti pracuje jako produktový specialista a lektor značky Fomei, navrhuje fotostudia a zabývá se také svícením při prestižních projektech v rámci aktivit Fomei. Jako fotograf se nejvíc věnuje portrétní a sportovní fotografii, především akčním sportům, kterým se sám i aktivně věnuje. Jeho…

  • Ondřej Vrabec

    Ondřej je odborníkem na ateliérové vybavení ve společnosti FOMEI již 10 let. Jeho technických rad využívají a spoléhají na ně všichni ambasadoři značky FOMEI. Ondřeje můžete potkat také v pražském showroomu FOMEI, který vede.

    Ondřej Vrabec
  • Marie Solařová

    Marie Solařová
    https://www.milujumary.cz/

    Po kosmetické škole pracovala Marie jako kosmetička v pražských salónech. Při mateřské se dostala k líčení, které ji bavilo i na škole. Navázala spolupráci s Fotoinstitut.cz, která trvá nadále. Spolupracuje s Marcelou Avramupulo a společností Vím co jím. Líčila soutěž Miss Princess 2016. Módní přehlídku Bambitas shop Slavonice. Volební kampaň pro Prahu 4. Vedla 3 roky kurzy…

  • Kateřina Vytejčková

    Katka je absoloventka výtvarné školy Václava Hollara – obor propagační výtvarnictví, etnoložka (FF UK), cestovatelka, profesionální průvodkyně a tlumočnice turečtiny. Věnuje se především reportážní a dokumentární fotografii. Zájem o kulturní dědictví a přírodu ji přivádí již přes dvacet let do regionu Malé Asie, respektive Turecka, které je její srdcovou záležitostí.

    Kateřina Vytejčková
  • Boris Stojanov

    Boris Stojanov

    Učil se sám, jeho historie začala starým Zenitem v 80. letech, který odložil v letech 90. Poté následovala plejáda fotoaparátů, kde se střídaly značky Canon a Sony, pamatuje éru začátků modelů DSC-F707, 717, 828, R1. Pak se na chvíli vrátil ke Canonu, aby se poté vrhl na Sony zrcadlovky, počínaje modelem DSLR-A700, následně DSLR-A900/A850. Téměř 17 let pracoval pro značku Sony…

  • Marcel Čintalan
    http://www.marcel-na-cestach.cz/

    Marcel pracoval 20 let v diplomatických službách a 15 let v pěti mírových misích OSN. V lednu 2009 se rozhodl již nebýt zaměstnán, začal fotit se svým fullframe Nikonem, cestovat po celém světě. Navštívil 128 zemí světa a nafotil 1,2 mil. fotografií. Nejraději fotí "street photography", prostě lidičky.

    Marcel Čintalan
  • Vojtěch Vlk

    Vojtěch Vlk
    http://www.vojtechvlk.com

    Vojtěch Vlk (1973) je absolventem Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, kde studoval ateliér fotografie pod vedením prof. Pavla Štechy. V současné době se věnuje převážně portrétní a korporátní fotografii ( www.firemniportrety.cz). Ve spolupráci s nakladatelstvím Kant vydal v roce 2016 knihu "TranSpiRituals", která je sestavena z černobílých dokumentárních i portrétních…

  • Tomáš Vrana
    https://tomasvrana.co/

    Tomáš Vrana je mezinárodně oceněný fotograf narozený v roce 1986 v Praze. Vystudoval Akademii výtvarných umění v Praze a jeho diplomová práce je součástí sbírek Uměleckoprůmyslového musea. Tomáš se pohybuje na pomezí reklamní a umělecké fotografie a je zastupován produkcemi v Praze, Londýně a Los Angeles. Nejvíce se zaměřuje na portrétní fotografii.

    Tomáš Vrana
  • David Kašpárek

    David Kašpárek
    http://davidkasparek.cz/

    V poslední době se více zaměřuje na fotografii, kde se věnuje stejně aktivně fotografii jako videu. Vyzkoušel si natáčení u obrovských placů (Casino Royale), zahraničních filmů (Child 44), i menších produkcí, kde se naučil pracovat jak s lidmi, tak i s placem. Převážně se zaměřuje na menší projekty, ale umí řídit a pracovat s větším štábem. U focení a natáčení měl možnost…

  • Martin Kamín
    http://www.fotoexpedice.cz

    Martin Kamín je profesionálním fotografem, vydavatelem, školitelem a fotoexpedičním guru. 12 let pořádá Fotoexpedice.cz do fotogenických oblastí světa, které perfektně zná. Je šéfredaktorem focusclub.cz a provozuje také nikonclub.cz a canonklub.cz

    Martin Kamín

V případě dotazů nás kontaktujte na tel.: 731 529 710 nebo emailu fotoinstitut@fotoaparat.cz.

Profil fotografa
Vojtěch Vlk

Vojtěch Vlk

Vojtěch Vlk (1973) je absolventem Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, kde studoval ateliér fotografie pod vedením prof. Pavla Štechy. V současné době se věnuje převážně portrétní a korporátní fotografii ( www.firemniportrety.cz). Ve spolupráci s nakladatelstvím Kant vydal v roce 2016 knihu "TranSpiRituals", která je sestavena z černobílých dokumentárních i portrétních fotografií mapujících spiritualitu a rituály napříč světovými náboženstvími.

Pořadatelé:

FotoInstitut.cz FotoAparát.cz

Generální partneři:

ViewSonic Sony

Partneři:

3 Legged Thing Panasonic VFFoto FotoBatohy Hama NGpro Sigma Tamron Zoner Press Zoner Photo Studio

Mediální partneři:

Digitální fotomagazín
Koktejl
FotoVideo
Kudyznudy.cz